Mondiaal Platform Venray

Wie zijn wij

Het Mondiaal Platform Venray voert sinds 1987 binnen de gemeente Venray het beleid van mondiale vraagstukken uit op het gebied van 

  • Ontwikkelingssamenwerking
  • Mensenrechten
  • Duurzaamheid van de samenleving

Belangrijke gebeurtenissen uit het verleden

Bijeenkomsten

Het verhaal van Rob Timmerman, die zijn baan opgaf om Syrische bootvluchtelingen te redden op de Middellandse zee, maakt veel indruk. 

Themabijeenkomsten

In de periode 2018-2020 organiseerden telkens twee partners in wisselende samenstelling een thema-avond met een eigenorganisatie-overstijgende insteek. 

Millenniumfontein

Kinderen van alles Venrayse basisscholen werden betrokken bij de feestelijke opening van de millenniumfontein op het Schouwburgplein. Op de scholen werd in deze periode veel aandacht geschonken aan de millenniumdoelen.

Werelddagen

Maar liefst vijftien keer organiseerde het Mondiaal Platform Venray in september de Werelddagen, meestal op het Schouwburgplein en Henseniusplein in Venray, met marktkramen met sieraden, speelgoed en kunst, informatiestands, eten en drinken, muziek, zang en dans en uiteraard de partners die er zich presenteerden. Meest memorabel is de Werelddag van 2017, die in het teken stond van gezinshereniging van vluchtelingen. Om aandacht te vragen voor de actie reisde een grote wereldbol in de dagen voorafgaand aan de Werelddag door heel Venray, langs zo veel mogelijk organisaties en verenigingen, om zodoende geld in te zamelen.