Mondiaal Platform Venray

Wie zijn wij

Het Mondiaal Platform Venray voert sinds 1987 binnen de gemeente Venray het beleid van mondiale vraagstukken uit op het gebied van 

  • Ontwikkelingssamenwerking
  • Mensenrechten
  • Duurzaamheid van de samenleving

Bestuur

Carla Thielen

voorzitter  

Leny Manders-Thielen

bestuurslid

Toos van Ool

lid werkgroep

Bart Veldpaus

lid werkgroep 

Wil Megens

secretaris/penningmeester

Vacature

bestuurslid  

Partners

Bouwstenen voor Zambia

Some dreams can’t wait. In 2014 besloot Xavier Friesen, op 11-jarige leeftijd, om kwetsbare kinderen in Zambia te gaan helpen om hen in staat te stellen een betere toekomst te bouwen voor zichzelf, hun families en hun community.

GlobalVision

De stichting ondersteunt vrouwenprojecten in India. Ze verstrekt informatie over de positie van de vrouwen in India door het geven van lezingen, het organiseren van bijeenkomsten en deelnemen aan Wereldmarkten. Onder meer de verkoop van de handwerkproducten draagt bij aan het verwerven van middelen. 

Fair Trade winkel Venray

De Wereldwinkel verkoopt originele cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit andere culturen. De producenten - zoals zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren – krijgen daar een rechtvaardige prijs voor. Zo kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen.  

Helpende Handen India

Udavum Karangal ondersteunt in India tientallen projecten in (gezondheids)zorg en onderwijs. In Nederland organiseert Helpende Handen bewustzijnsactiviteiten om middelen te genereren.

Kleuren kracht

Kleur en Kracht creëert in Venray aanbod in cultuursensitieve ondersteuning, zodat ieder zich kan ontwikkelen en vanuit veiligheid en vertrouwen de ruimte krijgt om onderdeel te zijn van de samenleving.  

Los Ninos Guatemala

Door het onderwijs van een kind te financieren, bevorder je niet alleen zijn of haar persoonlijke ontwikkeling, maar verbeter je ook de kwaliteit van leven kinderen in Guatemala.  

Mullai

Een groep Venraynaren ondersteunt kleine groepen kansarme kinderen middels kleine projecten in Mullaitivu, in de regio Koolamurippu op Sri Lanka. 

Unicef

Als ’s werelds grootste kinderrechten­organisatie werkt UNICEF wereldwijd aan een betere toekomst voor ieder kind. Venrayse vrijwilligers ondersteunen met hierin met activiteiten.

Stichting Symbulon

Stichting Symbulon wil projecten op het gebied van dans, muziek en theater financieel ondersteunen en daarmee de continuïteit ervan helpen waarborgen in McGregor, een dorp In Zuid-Afrika, gelegen in de Westkaap, zo’n 180 km ten oosten van Kaapstad.